8 Важни Факта За Избелването На Зъби

tw-1200x675.jpg

В тази статия, доктор Станов дава подробности за процедурата по избелването на зъби. Ще се изненадате колко неща не сте знаели. Ето 8 наистина важни факта, които трябва да знаете за процеса по избелване на зъби.

 1. Вашите зъби са като гъби.. те абсорбират!
  Зъбите имат пори, точно като вашата кожа или гъбата. Каквото и да поставите в устата си след избелването на зъби, то може да ги оцвети, защото порите наистина абсорбират – кафе, вино, тъмни плодове и пушенето са особено непрепоръчителни. Избелващият гел прониква в зъбните пори и премахва оцветяванията, но ефектът ще трае кратко, ако не избягвате оцветяващите храни и напитки, особено в първите дни след избелването.

 2. Избелването на зъби не ги уврежда.

  Разпространен мит е, че избелването на зъби води до тяхното увреждане. Това съвсем не е така. Съвременните избелващи гелове са щадящи емайла и венците и по никакъв начин не вредят на зъбите. Активните съставки в гела временно отварят зъбните пори, но веднага след това зъбът се рехидратира и реминерализира по напълно естествен начин.

 3. Ключът към доброто избелване е специалистът.

  Почти всички гелове на пазара използват подобни или същите съставки. Вашият стоматолог може да прецени по-добре колко гел е  необходим и как да бъде положен. Това е основната разлика спрямо така наречените шини за домашно избелване на зъбите – ако те не са изработени специално за вас, не очаквайте особен ефект.

 4. Професионалното избелване на зъби е по-евтино.

  Парадоксално, но факт. Стоматологът знае как да използва избелващите агенти и как да положи гела. На пръв поглед, неговата цена е по-висока, но това, което постигате в денталния кабинет, е многократно по-дълъг ефект, спрямо продаваните в аптеките продукти за домашна употреба.

 5. Чувствителността на зъбите след избелване е нормална.

  Около 60% от населението на САЩ например, има чувствителни зъби по природа. Вероятно не по-различен е и процентът в България. Вие може да сте сред 40-те процента, но все пак имайте предвид, че от няколко часа до дни, вашите зъби могат да станат чувствителни към сладки и солени храни, топло и студено. Това не е притеснително, а нормално явление след избелване.

 6. Избелването е временно.

  Да, напълно вярно. Процедурата по избелване трябва да се повтаря през определен период от време, защото както уточнихме, зъбите абсорбират. Ако използвате избелващи пасти и не прекалявате с тъмните напитки и храни, както и с пушенето, белотата все пак остава значително по-дълго.

 7. Коронки и фасети не могат да бъдат избелвани.

  Почти вярно. Избелващият агент отваря порите на зъбите, с което започва процесът по избелване. Изкуствените конструкции нямат тези пори и не се поддават на процедурата. Възможно е постигане на няколко тона по-светъл цвят, но ако имате стари конструкции, удачният вариант е те да бъдат сменени с цвят, подобен на вече избелените зъби.

 8. Всеки има естествен цвят на зъбите.

  Избелването помага за постигане на този цвят, но не може да направи чудеса, ако естественото оцветяване на зъбите ви е по-тъмно. За да ви стане ясно, зъбите са сходни на кожата – може да са блестящо бели или пък по-тъмни.. най-общо: всеки човек си има индивидуален, натурален цвят. Разбира се, ако сложите фасети например, можете да постигнете и хипер бяло.

Проверете цената на избелването на зъби ТУК.


Коментирай

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *


Намерете доктор Станов

Информация за контакт

Стоматологични услуги 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.


СПЕШЕН ЗЪБОЛЕКАР

Позвънете 24/7
089 78 505 48ПЛАНОВИ ПОСЕЩЕНИЯ

Позвънете
089 78 505 48Последвай ни

Във Facebook

На нашата страница ще откриеш актуални новини и полезна информация.Доктор Станов – Зъболекар в София. Стоматологичен кабинет Манастирски ливади.